Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:444, Did:0, useCase: 3


Lugas “Iespēja atgriezties” iestudējums

Redakcija
Redakcija

Jūnijā Dramaturgu teātrī sācies darbs pie dramaturģes Annas Kerijas Studentes lugas "Iespēja atgriezties" iestudējuma. Lugas žanrs ir mistiska drāma ar komēdijas elementiem. Jaunajā lugā autore transformē savus iespaidus par pašas piedzīvoto klīnisko nāvi un liek aizdomāties mums par dzīvi pirms un pēc tās. Lugas darbība noris trijos laika periodos - Romas impērijas paplašināšanas, Inkvizīcijas laikā un mūsdienās. Lugas galvenā varone ir Grāmata, kas sasaista šos periodus.

„Esam pieraduši domāt, ka laiks ir lineārs, bet, ja nu tomēr tas ir maldīgs priekšstats? Ja vairākām dvēselēm būtu iespējams savienoties vienā ķermenī un pagātne ar tagadni kļūtu par vienu realitāti? Kā tas mainītu mūsu ikdienu? Varbūt viss atkarīgs no cilvēka uztveres?” atbildes uz šiem jautājumiem savā jaunākajā darbā meklē Anna Kerija.

Annai Kerijai Studentei šis būs jau trešais darbs režijā, radošajā procesā tiks izmantota arī jaunās režisores iepriekšējā pieredze skatuves tērpu veidošanā. Lomas izrādē veidos Dramaturgu teātra aktieri Antra Legzdiņa, Ausma Cirvele, Baiba Jegorova, Diāna Dumbre, Eva Jansone, Ineta Kalinkeviča, Iveta Siltāne, Kristīne Kalvāne, Laura Zālīte, Liene Nollava, Linda Ozoliņa, Linda Zaksa, Lība Klepecka, Margarita Krišlauka, Signe Sēne, Vita Kalniņa, Aivars Alps, Jānis Steps un Pāvels Ņevodņičenko.

Lugas "Iespēja atgriezties" pirmizrāde gaidāma šī gada nogalē, bet jau jūlijā Dramaturgu teātrī studijas audzēkņu draugiem un radiem būs iespējams noskatīties 18. aktiermeistarības studijas audzēkņu pirmo izrādi, Hermaņa Paukša jaunāko darbu - lugu „Drūmais princis”. Bez tam, jūnijā uzsākta Harija Ammera „Uzmanību – ziemeļmeitas!” izrādes atjaunošana un šī izrāde atkal priecēs skatītājus šajā rudenī. Turpinot darbu, šogad Dramaturgu teātrī plānoti vēl vairāku citu - gan jaunu, gan jau atzītu dramaturgu darbu iestudējumu pirmizrādes uz jaunās Kamerzāles skatuves.

Dramaturgu teātris šobrīd ir vienīgais teātris Latvijā, kurā tiek iestudēti tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru lugas un ir vienīgais, kur iespējams noskatīties visu jaunāko, ko radījuši Hermanis Paukšs, Austris Pirktiņš, Anna Kerija Studente, Harijs Ammers un citi mūsdienu latviešu aktuālie dramaturgi. Dramaturgu teātris dibināts 2007. gadā, kopš 2009. gada tas ir atradis savas pastāvīgās mājas K. Barona ielā 130/12, vairāk informācijas skatīt šeit: www.dramaturguteatris.lv